Kuchnia

ciasteczka i babeczki

Muffiny bananowe z masłem orzechowym

Składniki: na 7 muffinek
przepis pochodzi z Bake&Taste
1,5 szklanki mąki pszennej
1/4 szklanki cukru (użyłam białego)
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 średniej wielkości banan
1 duże jajko
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju rzepakowego
masło orzechowe
Przygotowanie:
W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce zgnieść banana, dodać jajko, mleko i olej- całość wymieszać. Mokre składniki dodać do suchych i połączyć za pomocą miksera do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek nakładać na przemian: łyżkę ciasta, łyżeczkę masła i kolejną łyżkę ciasta. Piec przez około 25 minut w temperaturze 180ºC. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation