Kuchnia

KLUSKI I PIEROGI

KLUSKI SEROWE (z zakonnej kuchni)



SKŁADNIKI:

0,5 kg białego sera, 3 jajka, 4 łyżki kaszy manny, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki pszennej, 0,5 budyniu śmietankowego, 1 łyżka cukru, cynamon w proszku


WYKONANIE:

Ser skręcić przez maszynkę. Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do sera dodać żółtka oraz pozostałe składniki sypkie, wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek, lekko mieszając. Na gotującą się osoloną wodę kłaść uformowane kluski. Gotować aż wypłyną na powierzchnię. Podawać gorące, polane roztopionym masłem i posypane cynamonem i cukrem.



niedziela.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation