Kuchnia

dania

Jajka faszerowane

4 jajka
1,5 łyżeczki musztardy
1,5 łyżeczki majonezu
pół pomidora pokrojonego w kostkę
garść świeżego szpinaku
sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
Ostrym nożem i zdecydowanym ruchem, przecinamy jajka w pół, tak by skorupka nie rozwaliła się na drobne kawałeczki.
Z połówek wyciągamy jajka i przekładamy do miski, a skorupki odkładamy na bok.
Do miski z jajkami dodajemy resztę składników, tj. musztarda, majonez, pomidor, zielenina, sól, pieprz.
Mieszamy dokładnie, najlepiej widelcem, rozdrabniając przy tym jajka. Z całości powstanie nam zwarta masa.
Gotową masą, delikatnie faszerujemy skorupki jajek, przekładamy na talerz i faszerowane jajka chowamy na godzinę do lodówki.
Po godzinie jajka stroną masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle ( skorupką do góry ) na złoty kolor.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
* Świeży szpinak możemy zastąpić inną zieleniną, np. natką pietruszki, szczypiorkiem, czy nawet koperkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation