Kuchnia

Niebo w gebie czyli desery wszelakie

Lekko i przyjemnie!: Naleśniki, placki...ale bez mąki

A wszystko czego potrzebujemy na jeden taki naleśnik to:

Jajko (białko i żółtko osobno)
łyżeczka serka homogenizowanego lub gęstego jogurtu
szczypta proszku do pieczenia
przyprawy (w zależności czy na słodko czy wytrawnie)
ew. kropelka oliwy


Białko ubijamy na sztywno.
Żółtko mieszamy z serkiem, proszkiem do pieczenia i przyprawami, po czym dodajemy do ubitego białka i delikatnie mieszamy.
Masę wylewamy na mocno rozgrzaną patelnię (jeżeli potrzeba dodajemy oliwę na patelnię) i smażymy pod przykryciem na małym ogniu, aż spód się zetnie na brązowy kolor (zajmuje to ok. 2min). Obracamy i dosmażamy z drugiej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation