Kuchnia

Niebo w gebie czyli desery wszelakie

Kremowy deser z białą czekoladą, malinami i jagodami

3 jajka (oddzielnie żółtka i białka)
200g cukru
200g masła
2 serki homogenizowane waniliowe
1 biała czekolada
garść malin
garść jagód

Utrzeć żółtka z cukrem. Stopić masło, przestudzić i dodać do masy. Dodać serki homogenizowane i wymieszać.

Masę podzielić na trzy części - do jednej dodać stopioną połowę czekolady, do drugiej zmiksowane maliny, a do trzeciej zmiksowane jagody. Ubić pianę z białek i wymieszać z masami. Nakładać do kieliszków/pucharków na zmianę masy. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Pozostałą połowę czekolady rozpuścić i zrobić na pergaminie wzorki. Poczekać aż czekolada zastygnie, podważyć je i udekorować nimi deser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation