Kuchnia

Niebo w gebie czyli desery wszelakie

DESER BANANOWY

Składniki, 4 - 6 porcji:

• 4 - 6 ciasteczek Oreo (lub Neo)
• ugotowany budyń, np. domowy
• 2 banany
• sok z 1 cytryny
• 200 g śmietany 36%, ubitej
• solony karmel
• 2 łyżki masła orzechowego


opcjonalnie: 2 łyżki soku z pomarańczy i 1 łyżka ajerkoniaku (do budyniu)







Przygotowanie:

Na dno pucharków wsypać pokruszone ciastka. Przygotować budyń (po ugotowaniu można dodać do niego sok z pomarańczy i ajerkoniak), ostudzić. Przygotować solony karmel, na koniec dodać masło orzechowe, wymieszać i chwilę podgrzać. Na ciastka wyłożyć ostudzony budyń oraz pokrojone banany obtoczone w soku z cytryny. Przykryć ubitą śmietaną oraz polać sosem karmelowym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation