Kuchnia

kuchnia

Babeczki z masą krówkową i karmelizowanymi migdałami
Składniki na około 45 babeczek:

370 g mąki
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
175 g margaryny
Mąkę i proszek przesiewamy na stolnicę, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy cienko i foremkami wycinamy po kawałku i wykładamy środek foremki. Pieczemy w 170 stopniach na jasno brązowy kolor.

Masa:

400 g masy krówkowej
120 g masła
50 g płatków migdałowych prażymy na patelni z łyżeczką cukru i łyżeczką masła aż się zrumienią
Masło ucieramy i dodajemy masę krówkową. Tak przygotowaną masą przekładamy wystudzone babeczki i posypujemy na wierzchu migdałami. Zostawiamy na 20 min aby ciasto nasiąkło od masy a następnie wstawiamy do lodówki by masa stężała.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation