Kuchnia

Drób

Skrzydełka z miodem na ostro - styl.pl
Składniki

skrzydełka kurczaka
5 łyżek miodu
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
łyżeczka ostrej papryki
pół czerwonej i zielonej papryki
po pół puszki kukurydzy i krojonych pomidorów

Przygotowanie:

Z miodu, sosu sojowego, oliwy, ostrej papryki, soli oraz pieprzu przygotowujemy marynatę. Smarujemy nią umyte, osuszone skrzydełka i wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny. 2. Zmacerowane skrzydełka przekładamy na blachę i pieczemy ok. 35 minut w 190ºC. 3. W międzyczasie papryki kroimy w plastry. Do rondelka wkładamy odsączoną z zalewy kukurydzę, pomidory i paprykę. Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie wykładamy je na półmisek. 4. Na warzywa kładziemy upieczone skrzydełka i od razu podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation