Kuchnia

kuchnia

Babka kokosowa z wiśniami
Składniki:
- 200 g masła
- 150 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 4 jajka
- 300 g mąki
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 6 łyżek soku pomarańczowego
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g pokrojonych kandyzowanych wiśni (użyłam wiśni z syropu)

Dodatkowo:
- konfitura i wiórki kokosowe do ozdoby




Wszystkie składniki ogrzać do temp. pokojowej.

Miękkie masło utrzeć za pomocą miksera z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym jajku, za każdym razem dokładnie ubijając masę. Następnie dodawać mąkę z proszkiem oraz sok cytrynowy i pomarańczowy. Na koniec dodać wiórki kokosowe z wiśniami i dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy babkowej. Piec w 180 st.C (z termoobiegiem w 160 st.C) przez 50-60 minut.
Po wystygnięciu ciasto posmarować konfiturą i posypać wiórkami kokosowymi. - See more at: http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2014/01/babka-kokosowa-z-wisniami.html#sthash.0zVBC5C0.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation