Kuchnia

Zdrowo - kolorowo napoje

Herbata z czosnku, jej zalety i sposób przygotowania

Zjedzenie ząbka czosnku rano na pusty żołądek nie jest rzeczą łatwą i przyjemną, dlatego może właśnie herbata z jego dodatkiem okaże się ciekawą propozycją umożliwiającą regularne przyjmowanie czosnku i korzystanie z jego dobroczynnych właściwości.

Potrzebne składniki:
•ząbek czosnku
•szklanka wody (200ml)
•starty korzeń imbiru (3g)
•1 łyżka soku z cytryny (15ml)
•jedna łyżka miodu (25g)

Sposób przygotowania:
•herbata czosnkowa jest bardzo prosta w przygotowaniu. W pierwszej kolejności należy zagotować wodę, a w międzyczasie pokroić lub utrzeć ząbek czosnku. W ten sposób lepiej skorzystamy z jego właściwości
•po zagotowaniu przyszedł czas na dodanie startego korzenia imbiru i utarty czosnek. Pozostawić do gotowania na 15-20 minut, a po upływie zalecanego czasu należy wyłączyć ogień i zostawić mieszankę do ostygnięcia na około 10 minut
•następnym krokiem jest odcedzenie preparatu i pozostawienie samej wody. Teraz można dodać łyżkę świeżo wyciśniętego soku z cytryny i łyżkę miodu na osłodę
•nie przejmuj się nieświeżym oddechem, który może pozostawić czosnek. Poprzez dodanie imbiru i cytryny nieprzyjemny zapach szybko zniknie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation