Kuchnia

Przepisy

MangoPapaja: Jaglane muffinki z dynią, żurawiną i orzechami

Składniki:
•3/4 szklanki mielonych migdałów
•1 i 1/4 szklanka zmielonej na mąkę kaszy jaglanej (można użyć gotowej mąki jaglanej)
•szklanka puree z upieczonej dyni
•1/2 szklanki świeżej żurawiny
•50 gram posiekanych orzechów włoskich
•2 jaja
•3 łyżki miodu
•2-3 łyżki oleju kokosowego
•1 łyżeczka sody oczyszczonej
•łyżeczka cynamonu
•1/2 łyżeczki imbiru
•1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
•szczypta soli

W jednej misce mieszamy jaja z miodem, rozpuszczonym i ostudzonym olejem kokosowym oraz puree z dyni. W drugiej misce mieszamy mąkę jaglaną z mąką z migdałów, sodę i przyprawy. Dodajemy posiekane orzechy, żurawinę oraz zawartość pierwszej miski. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy ciasto do foremek na muffiny. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie studzimy. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation