Święta i uroczystości

Wielkanocne potrawy

Faszerowane pisanki – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

wędzony łosoś
300 g
jajka gotowane na twardo
5 szt
Majonez Hellmann's Babuni
4 łyżki
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
1 łyżeczka
naturalny serek Rama Creme Bonjour
100 g
czerwony kawior lub czarne oliwki
świeży koperek

Krok 1
Obierz jaja, przekrój je na pół i zetnij końcówki tak, aby łatwo można było je umieścić na półmisku.
Krok 2
Wyjmij żółtka i zmiksuj je z serkiem, majonezem oraz wędzonym łososiem na jednolitą masę za pomocą specjalnej przystawki miksera (możesz także posiekać wszystkie składniki drobno nożem lub zmielić w maszynce do mięsa).
Krok 3
Dopraw masę do smaku przyprawą Knorr. Przełóż do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną końcówką i wyciśnij różyczki na połówkach jaj.
Krok 4
Przed podaniem udekoruj jaja świeżym koperkiem, odrobiną czerwonego kawioru lub kawałkami czarnych oliwek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation