Kuchnia

kuchnia

Babeczki warzywne


Tego potrzebujesz:

30 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek tartego parmezanu (lub sera żółtego)
300 ml jogurtu naturalnego
3 duże jajka
8 łyżek oleju
łyż­ka masła
10 dag szynki
kawałek (5 cm) pora
1/4 strąka papryki
4 łyżki kukurydzy z puszki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
masło i mąka do foremek


Pora i paprykę przesmaż na maśle.
Mąkę wymieszaj z serem, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, pieprzu i gałki muszkatołowej.
Jogurt wymieszaj z olejem, jajkami.
Wlej do mąki i szybko połącz składniki za pomocą miksera.
Dodaj kukurydzę, szynkę i podsmażone warzywa.
Masę przełóż do foremek wysmarowanych masłem i wysypanych mąką.
Piecz około 30 minut w 185°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation