Kuchnia

jedzonko

kulinarna rozkosz: Wiosenna sałatka- z podsmażaną gruszką, prażonymi orzechami i grillowaną cukinią
Potrzebujemy:
sałata zielona
cukinia
orzechy włoskie
rzeżucha
twarda zielona gruszka
ananas
przyprawa Texas
oliwa


Wykonanie:
Gruszkę tniemy na długie i dość grube paseczki, po czym wrzucamy na patelnię i podsmażamy je do zarumienienia na średnim ogniu. Odstawiamy. Orzechy włoskie prażymy na patelni i ściągamy z ognia. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki, delikatnie je namaczamy w oliwie, delikatnie przyprawiamy Texasem i grillujemy na patelni grillowej, albo tak jak ja zrobiłam- w dwustronnym opiekaczu. Resztę składników posiekać. Połączyć wszystkie składniki w 1 misce i sałatka gotowa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation