Kuchnia

paste&pate

Pasztet z selera

Składniki
0,5 kg selera
2 średnie cebule
0,5 kostki margaryny
20-50 dag pieczarek
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki bułki tartej
2 jajka
3 marchewki

Seler gotować przez 20-30 minut. Po ostygnięciu zetrzeć na miazgę.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na 1/2 margaryny na złoty kolor.
Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na reszcie margaryny.
Dodać wodę, bułkę tartą, 2 żółtka i ubitą pianę z białełek. Wszystko delikatnie wymieszać. Wlać na małą foremkę. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę.

Komentarze

Monic 8 lat temu
pyszny polecam:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation