Kuchnia

Agnes

Pyszne bagietki z piekarnika

Składniki:
3 bagietki ( średniej wielkości)
4 jajka
100 g dowolnej szynki
100 gram sera żółtego
szczypiorek
sól
pieprz


Wycinamy środki naszych bagietek. Szynkę kroimy w cienkie paseczki, ser żółty ścieramy na tarce, kroimy drobno szczypiorek oraz niewielką ilość papryki.

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Gotowe nadzienie wkładamy do bagietek a następnie zalewamy je jajkiem.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C a następnie pieczemy przez około 10- 15 minut, aż nadzienie się zetnie a bagietki lekko zarumienią.
Podajemy od razu ciepłe!

Chleb, który wykroiliśmy z naszych bagietek możemy pokroić w kostkę i upiec z niego grzanki do zupy. Grzanki możemy piec równocześnie z naszymi bagietkami.

Przepis można modyfikować i dodawać swoje ulubione składniki np. pomidory, mozzarellę.

Do tego przepisu świetnie pasują również bagietki do samodzielnego wypieku, czyli te które wymagają pieczenia przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation