Kuchnia

kuchnia

Lazania z ricottą, fetą i szpinakiem - Magazyn Kuchnia

Składniki
2 łyżki oliwy
1 posiekana cebula
2 posiekane ząbki czosnku
300 g grubo posiekanego szpinaku
300 g ricotty
100 g fety
1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
sól i pieprz do smaku
12 płatów lazanii
130 g cheddara
Sposób przygotowania
Na dużej patelni szklimy na oliwie czosnek i cebulę. Dodajemy szpinak, podsmażamy minutę (aż "zwiędnie"), mieszając. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Łączymy z ricottą i pokruszoną drobno fetą. Doprawiamy gałką, solą i pieprzem. W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia osoloną wodę i gotujemy partiami płaty makaronu. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy trzy płaty lazanii. Rozkładamy na nich po 1/3 nadzienia szpinakowego. W ten sam sposób układamy kolejne warstwy. Wierzch posypujemy startym cheddarem. Pieczemy 20 minut w 200°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation