Kuchnia

we need to eat sth

1 łyżka oliwy extra vergine
1 ząbek czosnku
1 por
200 g filetu z kurczaka
2 łyżeczki suszonego oregano
100 g kaszy gryczanej
3/4 szklanki wody
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka octu balsamicznego
1/3 główki kapusty pekińskiej
100 g szpinaku sałatkowego



- Na dużej patelni na oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać posiekanego pora, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając. Przykryć i podgrzewać przez minutę aż por zmięknie.
- Kurczaka pokroić w małą kosteczkę, doprawić solą, grubo zmielonym pieprzem oraz suszonym oregano. Zdjąć pokrywę z patelni, przesunąć pora na bok, w wolne miejsce włożyć kurczaka i dokładnie go obsmażyć.
- Wsypać suchą kaszę gryczaną, wymieszać składniki i smażyć przez ok. 1 - 2 minuty. Wlać gorącą wodę z sosem sojowym i octem balsamicznym, zagotować. Przykryć i gotować przez ok. 5 minut.
- Dodać drobno posiekaną kapustę pekińską, wymieszać, przykryć i gotować jeszcze przez ok. 3 minuty. Zdjąć pokrywę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 3 minuty, odparowując nadmiar płynu. Na koniec dodać opłukany szpinak, wymieszać i podgrzewać aż szpinak zwiędnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation