Kuchnia

Przepisy

Azjatycki kociołek - przepis składniki i przygotowanie -Przepis

Tego potrzebujesz:

50 dag filetu z indyka
2 łyżki sosu sojowego
2 cebule
15 dag pieczarek
po strąku papryki żółtej, czerwonej i zielonej
3 łyżki oleju (najlepiej arachidowego)
2 ząbki czosnku
1 cm świeżego imbiru
pół słoika pędów bambusa
przyprawa do potraw kuchni chińskiej szczypiorek
sól

Filet opłucz, osącz, pokrój w paski.
Wymieszaj z sosem sojowym, oprósz solą, odstaw na pół godziny.
Cebule obierz, pokrój w piórka.
Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki.
Paprykę umyj, pokrój w kostkę.
W woku lub na głębokiej patelni rozgrzej olej. Przesmaż na nim mięso.
Dodaj posiekany czosnek i imbir, przesmaż mieszając.
Dodaj rozdrobnione warzywa, mieszając smaż około 5 min.
Dodaj odsączone pędy bambusa, potrawę posyp przyprawą, wymieszaj.
Przykryj, trzymaj na małym ogniu 3-5 minut.
Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation