Kuchnia

Przepisy

Składniki na porcję:Mix sałat - duża garść
Pomidor - sztuka
Kukurydza konserwowa - 2 łyżki
Ziarna z 1/4 granatu
Orzechy nerkowca - łyżka
Pierś z kurczaka - 1/4 dużej sztuki (ok. 50g)
musztarda - łyżeczka
przyprawy - sól, pieprz, kurkuma, ostra i słodka papryka

Dressing miodowo - musztardowy:
oliwa z oliwek - łyżka
musztarda - 1/2 łyżeczki
miód - 1/4 łyżeczki
sok z cytryny - 1/2 łyżeczki



Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nacieramy przyprawami i musztardą - odstawiamy co najmniej na godzinę do lodówki (najlepiej to zrobić dzień wcześniej aby mięso postało przez noc).
Pierś przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 180 stopni C przez ok. 45 minut (jeżeli pieczemy całą pierś) lub 30 minut gdy połowę.
Upieczoną pierś kroimy w plastry - rozkładamy na sałacie.
Dodajemy pozostałe składniki i skrapiamy dressingiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation