Inne

kulinarnie-domowe wędlinki,kiełbaski,

Suszona wołowina zrazowa (~1kg)

Mięso pokroić w mniejsze kawałki i do zamrażarki. Warto ułożyć tak, żeby łatwo było później kroić. W zależności od wielkości kawałków - skrócić lub wydłużyć czas mrożenia z 2 godzin. Mięso powinno być dość dobrze zamrożone. Wyjmować po jednym kawałku i kroić cienkie plastry. Pokrojone mięso do marynaty i do lodówki na 2h. Po wyjęciu 10 godzin suszenia.

Marynata:
Ocet: 1 łyżka
Sos sojowy: 9 łyżek
Sos teriyaki: 2 łyżki
Papryka słodka: 1 łyżka
Imbir: 1 łyżka
Sos ostry chilli: 1 łyżka
Miód: 1 łyżka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation