Kuchnia

czekoladki

Czekoladki z nadzieniem „pijana wiśnia”

Składniki:
-czekolada (czarna lub mleczna)
-dżem
-alkohol

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przygotować foremki w kształcie serduszek, poczekać chwilę aż czekolada trochę zgęstnieje i wysmarować dno i boki foremek. Czekolada nie może być wysmarowana za cienko, ponieważ połamie się przy wyjmowaniu. Wsadzić do lodówki na 15-20 minut.

Kilka łyżek dżemu wymieszać z 1-2 łyżkami alkoholu.

Wyjąć z lodówki foremki i wypełnić je dżemem, ponownie rozpuścić resztki czekolady w kąpieli wodnej i zalać wierzch foremek. Wsadzić do lodówki na 15-20 minut.

Czekoladki delikatnie wypychać z silikonowej formy, tak aby się nie połamały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation