Kuchnia

KUCHNIA - ciastka

MIRABELKOWE
250g mąki,
250g twarogu,
250g masła,
4 nieduże jabłka,
cynamon,
cukier puder do posypania

Masło drobno posiekać na stolnicy razem z mąką. Dodać twaróg przetarty przez sitko i zagnieść ciasto. Owinąć je w folię i włożyć do lodówki, a w tym czasie obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne i podzielić je na 12 kawałków.
Ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm, obficie podsypując mąką (ciasto jest dość kleiste) i szeroką szklanką wykrawać koła. Na każde kółko nałożyć kawałek jabłka, posypać odrobiną cynamonu i złożyć ciastko na pół, aby jabłko było przykryte, a grubsza część jabłka widoczna. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 225 stopniach, aż będą rumiane (ok. 20 minut).

http://www.mirabelkowy.pl/2011/09/na-dzien-jabka-usmiechniete-ciastka-z.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation