Kuchnia

KUCHNIA - ciastka

Ciastka pomarańczowo-czekoladowe

250 g mąki
150 g masła
100 g cukru pudru
szczypta soli
2 surowe żółtka
skórka otarta z dorodnej pomarańczy
50 g gorzkiej czekolady
2-3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej

Przygotowanie

Utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka. Po wymieszaniu dodać posiekaną czekoladę, startą skórkę z pomarańczy i kandyzowaną, wsypać partiami mąkę (sól wcześniej wymieszać z mąką).

Ciasto owinąć folią i włożyć na 30 min. do lodówki.

Rozwałkować na placki grubości ok. 5 mm, wyciąć ciastka, ułożyć na natłuszczonej blasze, piec ok. 15 min w temperaturze 180°C.


http://www.dwiechochelki.pl/2011/01/ciasteczka-pomaranczowe-z-czekolada.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation