Kuchnia

Ciasta.

Pączki z serka homogenizowanego

Pączki z serka homogenizowanego


Składniki:
300 g serka homogenizowanego waniliowego
3 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Dodatkowo:
olej do głębokiego smażenia
cukier puder oprószenia

Serek homo przekładam do miski, wbijam jajka i roztrzepuję widelcem do połączenia składników. Następnie wsypuję przesianą mąkę z proszkiem i solą. Dokładnie mieszam.
Do szerokiego rondla wlewam olej (dość sporo, tak aby pączki były w nim całe zanurzone). Łyżeczką nabieram ciasto i kładę na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczam za każdym razem w gorącym oleju aby ciasto łatwiej od niej odchodziło. Pączki smażę na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Usmażone pączki osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószam cukrem pudrem i podaję.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation