Kuchnia

Sałatki, surówki

WEGAŃSKA SAŁATKA CEZAR
SKŁADNIKI (2 porcje):
liście z jednej główki sałaty rzymskiej
1 kostka tofu naturalnego, usmażona na złoto
2 kromki chleba pełnoziarnistego lub bezglutenowego
garść pomidorków koktajlowych
dressing:
1 łyżka musztardy
1 zmiażdżony ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego jasnego

Chleb kroimy w drobne kostki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do momentu aż powstaną złociste grzanki. Pomidorki kroimy na pół, liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki
Składniki sosu łączymy, intensywnie mieszamy do momentu aż powstanie gładki dressing
W miseczce układamy liście sałaty, tofu, pomidorki i grzanki, całość polewamy obficie sosem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation