Kuchnia

Kuchnia

Pasta orzechowo-słonecznikowa | Ammniam

1 szklanka orzechów włoskich,
2/3 szklanki lekko podprażonego słonecznika,
1 duża cebula,
sól,
pieprz,
natka pietruszki
kiełki

Orzechy i słonecznik namoczyć na 2-3 godziny. Cebulę posiekać i udusić na patelni do miękkości z odrobiną wody. Namoczone i odsączone orzechy oraz pestki słonecznika wraz z cebulą zmiksować na gładką masę, dodając stopniowo nieco wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z posiekaną drobno natką pietruszki.
Podawać na razowym chlebie z ulubionymi kiełkami np. słonecznika, lucerny, rzeżuchy. Pycha !!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation