Kuchnia

Przepisy - Sprawdzone

Pieczona cieciorka na ostro:

- 1 puszka cieciorki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka czosnku w proszku
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki kuminu

Cieciorkę odcedzić i przepłukać zimną wodą. Przyprawy połączyć z oliwą i stworzyć pastę. Dodać do niej cieciorkę, dokładnie wymieszać. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 230 stopni C przez około 20 minut, lub do czasu gdy cieciorka się zezłoci. Ważne by się nie spaliła. Pyszna prosto z piekarnika, jak i wystudzona.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation