Podróże i miejsca

Ahoj przygodo!

Składniki na biszkopt kakaowy:
3 jaja
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżka kakao
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie połączyć.
Ciasto wylać do blaszki ( 15x25 cm ), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w 180 st. C. Wystudzić, przekroić na 2 blaty. Można dowolnie naponczować.
Składniki na masę jagodową: (inspiracja )
- 2 szklanki jagód
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka mleka w proszku
- 200 g serka homogenizowanego
- 2 łyżki żelatyny
Jagody zmiksować. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać serek homogenizowany i mleko w proszku, zmiksować. Na koniec dodać zmiksowane jagody, połączyć.
Żelatynę rozpuścić w około 1/3 szklanki gorącej wody, przestudzić, dodać do masy jagodowej, zmiksować.
Tężejącą masą jagodową przełożyć blaty biszkoptowe.
Składniki na masę śmietanowo - serkową:
- 150 g serka mascarpone
- 150 g śmietany 30 %
- 1 łyżka cukru pudru
- garść jagód do dekoracji
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Połączyć z serkiem mascarpone. Masę równomiernie wyłożyć na wierzch ciasta, posypać jagodami. Schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation