Kuchnia

Kuchnia - śnadania

Zdrowe Odżywianie - Dietetyczne Przepisy Kulinarne: Nutellowa owsianka - kremowa i mocno czekoladowa


Składniki na porcję:
Mleko - 3/4 szklanki (w wersji wegańskiej i bez laktozy napój roślinny)
Płatki owsiane - 5 łyżek
Banan - sztuka
Kakao gorzkie - łyżka
Orzechy laskowe (zmielone) - 2 łyżki
Suszone daktyle - 3 sztuki

Sposób przygotowania:
Do mleka wrzuć płatki owsiane, posiekanego w drobną kostkę banana, kakao, zmielone orzechy oraz drobno posiekane daktyle.
Gotuj do uzyskania oczekiwanej konsystencji.


Wartość odżywcza nutellowej owsianki:
Energia: 588 kcal
Białko: 18,5 g
Tłuszcze: 21,3 g
Węglowodany: 88,7 g
Błonnik pokarmowy: 8 g
Cholesterol: 10 mg
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation