Kuchnia

Kicia w kuchni na Śniadanie

Jajka faszerowane pastą bazyliową

Składniki

6 jajek
2 łyżeczki domowego majonezu
1 główka czosnku
2 garści liści świeżej bazylii
pieprz i sól

Czosnek w całości pieczemy w piekarniku aż ząbki będą miękkie. Jajka gotujemy na twardo. 3 sztuki obieramy i wyciągamy z nich żółtka. Pozostałe jajka razem z żółtkami wrzucamy do blendera.

Do jajek dodajemy upieczone ząbki czosnku, majonez, bazylię i przyprawy. Wszystko razem miksujemy aż otrzymamy konsystencję pasty.

Pastę nakładamy do połówek jajek i zjadamy ze smakiem :)Czosnek w całości pieczemy w piekarniku aż ząbki będą miękkie. Jajka gotujemy na twardo. 3 sztuki obieramy i wyciągamy z nich żółtka. Pozostałe jajka razem z żółtkami wrzucamy do blendera.

Do jajek dodajemy upieczone ząbki czosnku, majonez, bazylię i przyprawy. Wszystko razem miksujemy aż otrzymamy konsystencję pasty.

Pastę nakładamy do połówek jajek i zjadamy ze smakiem :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation