Kuchnia

Desery

Rolada lodowana ze słonym akcentem - Kuchnia - WP.PL


1 litr dowolnych lodów (wykorzystane Nordis Cadenza śmietankowa i czekoladowa)
1 opakowanie precelków
1 puszka masy krówkowej

kalkulator miar i wag
Przygotowanie
Wyjmujemy lody z zamrażalnika i zostawiamy na ok. 5 -7 minut aby stały się miękkie. Po tym czasie przekładamy je do miski i rozkręcamy mikserem na gładką, dającą się formować masę. Do keksówki lub do czystego pudełka po lodach przekładamy połowę porcji lodów. Polewamy podgrzaną wcześniej w kąpieli wodnej masą krówkową i posypujemy lekko pokruszonymi precelkami.

Wlewamy druga porcję lodów, wygładzamy powierzchnię, wsypujemy drugą porcję pokruszonych precelków i polewamy masą krówkową.

Wkładamy do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z formy i kroimy na plastry.

Pamiętajmy, że deser nadaje się do spożycia maksymalnie 2 doby od przygotowania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation