Kuchnia

Desery

drukuj
DODAJ DO ULUBIONYCH
Składniki

225 g posiekanej czekolady gorzkiej lub deserowej
5 jajek
200 ml śmietany 36%
szczypta soli
5 łyżek cukru
chili w proszku

kalkulator miar i wag
Przygotowanie
1. Ubić żółtka z cukrem do momentu, aż powstanie biała masa.
2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać chili i odrobinę soli.
3. Ubić śmietanę.
4. Łyżkę ubitej kremówki dodajemy do czekoladowej masy i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy resztę ubitej śmietany.
5. Całość zmiksować dokładnie z ubitą masą z jajek i cukru oraz z ubitą śmietaną.
6. Gotowy mus przekładamy do pucharków i schładzamy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation