Kuchnia

wegańskie przepisy

Sałatka z krewetkami, mango i serem mozzarella, przepis:
Składniki (na dwie porcje):
pół główki sałaty rzymskiej
260 gram krewetek tygrysich
pół mango
ćwierć czerwonej cebuli
5-6 czarnych oliwek
pół kuli sera mozzarella
łyżka miodu
sok z połowy limonki
pikantna oliwa z oliwek
oliwa z oliwek
sól
pieprz
chilli w płatkach
Na patelni rozgrzewamy pikantną oliwę z oliwek i wrzucamy na nią krewetki. Dodajemy jeszcze miód, sok z połowy limonki, sól i pierz. Doprawiamy szczyptą chilli w płatkach i smażymy kilka minut z każdej strony. Sałatę rzymską rwiemy na kawałki i kładziemy na talerzach. Mango i mozzarelle kroimy w kostkę. Kładziemy na sałatę. Oliwki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Również kładziemy na talerze. Teraz czas na krewetki, układamy je na talerzach. Na końcu polewamy wszystko odrobiną oliwy z oliwek i voila! Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation