Kuchnia

Kuchnia

Ciasto z jabłkami (krucho-drożdżowe)
Ciasto:
1/2 kg maki przesianej, 1 kostka margaryny o smaku waniliowym "Palma", 6 dkg drożdży św., 2 jaja, 1/2-3/4 szklanki cukru, 3 łyżki kopiaste śmietany 18 %.
Przygotowanie:
mąkę posiekać z margaryną, resztę składników razem wymieszać i dodać do maki, wszystko zagnieść do gładkiej masy. Podzielić na 3 części.
Jabłka z rodzynkami, prażone swojej roboty, lub jakiekolwiek macie , podzielić na 2 części.
Ciasto porcjami rozwałkować, wykładać do blaszki (rozmiar standardowy blachy 36x25 około) wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.
Układać na przemian ciasto jabłka, ciasto, jabłka, ciasto.
Piec w tem. 160 -170 st przez około 1 h.
Udekorować wg uznania ja lukier i delikatna szczypta cynamonu.
Pyszne, polecam!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation