Kuchnia

Kuchnia

Ciasto bez pieczenia

Sposób przyrządzania:
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w rondelku na małym ogniu, stale mieszając. Herbatniki pokrusz i dodaj do gorącej czekolady. Wymieszaj. Niewielką miskę wyłóż folią spożywczą i przełóż do niej masę. Kremówkę ubij na sztywno, dodając pod koniec łyżkę cukru. Łyżkę żelatyny rozpuść w 2 łyżkach zimnej wody, aby napęczniała, a następnie w 3 łyżkach gorącej wody, aby się rozpuściła. Żelatynę wlej do ubitej kremówki i wszystko dokładnie zmiksuj. Na tężejącą masę czekoladową nałóż warstwę bitej śmietany i włóż do lodówki na ok. 2 godz. Kostki czekolady zetrzyj na tarce z dużymi oczkami na wiórki. Ciasto przed podaniem pokrój na kawałki, posyp wiórkami i udekoruj świeżymi truskawkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation