Kuchnia

PIEROGI

Składniki na farsz:
* pół szklanki kaszy gryczanej
* 200 gram twarogu
* 1 duża cebula
* 100 gram wędzonego boczku
* sól, czarny pieprz
* 2 łyżki oleju rzepakowego
1. Do rondelka wlej szklankę wody, dodaj pół łyżeczki soli i wsyp kaszę. Gotuj na wolnym ogniu aż kasza wchłonie płyn .
2. Na oleju rzepakowym podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Musi być dobrze rumiana.
3. Na drugiej patelni podsmaż pokrojony w drobną kosteczkę wędzony boczek.
3. Do miseczki przełóż twaróg, dodaj cebulkę raz z olejem rzepakowym na którym się smażyła,boczek i kaszę. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Składniki i przygotowanie naleśników:
* 200 gram mąki
* 3 jajka
* 300 ml mleka
* pół łyżeczki soli
* pół łyżeczki cukru
* łyżka oleju rzepakowego do ciasta
* olej rzepakowy do smażenia pierwszego naleśnika. Resztę smażymy bez tłuszczu dzięki olejowi rzepakowemu dodanemu do ciasta.

Jajka ucieramy z cukrem i solą. Dodajemy mleko oraz przesianą mąkę i miksujemy na gładką masę.Do tak przygotowanego ciasta dodajemy łyżkę oleju rzepakowego i ponownie miksujemy.
Smażymy naleśniki.
Naleśniki zawijamy z farszem w krokiety, panierujemy i podsmażamy na oleju rzepakowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation