Kuchnia

PIEROGI

Knedle serowe z truskawkami
750 gramów zmielonego półtłustego twarogu
3 jaja
1,5 - 2 szklanek mąki pszennej (w zależności od wilgotności sera)
szczypta soli
około 25 sztuk truskawek jednakowej wielkości
cukier puder do posypania
śmietanka z cukrem i truskawkami do polania
lub inne ulubione dodatki do knedli

Twaróg połączyć dokładnie z jajami, solą i mąką. Ostatecznie ciasto może lekko się lepić, ale łatwo ma dawać się formować.
Truskawki odszypułkować, umyć i osuszyć.
Z całości ciasta odrywamy niewielkie kawałki, rozpłaszczamy je, do środka wkładamy owoc, zalepiamy dokładnie formując kuleczkę.



Wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut od wypłynięcia. Odcedzamy, posypujemy cukrem pudrem, polewamy ulubionymi dodatkami, smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation