Kuchnia

przekąski

BRUSCHETTY Z MOZZARELLĄ

Chrupiące grzanki z wiejskiego chleba

SKŁADNIKI

chleb wiejski: 8 kromek
pomidorki koktajlowe: 20 szt.
mozzarella: 1 szt.
bazylia: 1 gałązka
tymianek: 1 łyżeczka
ocet balsamico Acentino : 1 łyżka
czosnek: 2 ząbki
czarne oliwki: 6 szt.
sól: do smaku
pieprz: do smaku
oliwa z oliwek: do smaku

PRZYGOTUJ
Rozgrzej piekarnik do 180°C.

PRZYGOTOWANIE
Pomidorki kroimy w ósemki, mozzarellę w kostkę.
Czosnek drobno siekamy. Oliwki kroimy na plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w miseczce z oliwą, solą, pieprzem, octem, ziołami i nakładamy na kromki chleba. Posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C i pieczemy do momentu, aż ser się roztopi, a skórka chleba zarumieni.

JAK PODAWAĆ
Przybieramy listkami bazylii.

http://kuchnialidla.pl/product/Bruschetty-z-mozzarella
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation