Kuchnia

Ciasta bez pieczenia

Czekoladowy 3bit

Składniki:

1 1/2 opakowania krakersów po 180g
puszka masy kajmakowej
50g gorzkiej czekolady
masa karpatkowa
1/2 litra mleka
200g masła
2 łyżki nutelli
500g śmietany kremówki
2 usztywniacze do śmietany







Wykonanie:

Na spód blaszki wyłożyć pierwszą warstwę krakersów. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Dodać do masy kajmakowej i wymieszać. Gdyby masa kajmakowa była bardzo gęsta, wystarczy ją lekko podgrzać i idealnie połączy się z czekoladą. Przełozyć nią krakersy.

Przyrządzić masę karpatkową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na koniec dodać dwie łyżki nutelli i mieszać do połączenia. Wyłożyć na następną warstwę krakersów.

Na ostatnią warstwę położyć ubitą smietanę z dodatkiem usztywniaczy. Udekorować. Przechowywać w lodówce.

Oczywiście jak wszystkie przekładane ciasta, najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation