Kuchnia

Smaki Azji

Tajska sałatka z kurczakiem na ciepło

Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5-10 minut

Składniki dla 4 osób:

- 400g piersi kurczaka pociętej na plastry o grubości 1 cm
- 1 łyżeczka zielonej tajskiej pasty curry
- 3 łyżeczki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
- 200 g makaronu jajecznego
- 300 g kiełków fasoli
- skórka i wyciśnięty sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Natrzyj kawałki kurczaka przyprawą curry. Rozgrzej 1 łyżeczkę oleju rzepakowego na dużej patelni i smaż kawałki kurczaka na złoto (przez ok. 5 min). Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedź makaron i dodaj do niego kiełki fasoli. W osobnej miseczce wymieszaj pozostałą część oleju z sokiem i skórką cytryny i po czym dodaj do makaronu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z gorącymi kawałkami kurczaka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation