Kuchnia

dieta odchudzająca

Dukanowska Kruffka

I kolejna porcja dozwolonych protein, tym razem zaprezentuje często pieczone ciasto które, jak mawiają moi znajomi jest tak piękne jak smaczne. Cieszy oko, to prawda, a dodatkowo jest pyszne , doskonałe w fazie naprzemiennej, to lekarstwo dla łakomczuchów;)



Składniki na średnią błaszkę:

6 jaj
4 łyżki maizeny
150g jogurtu naturalnego
150g serka typu homogenizowanego
2-4 łyżki słodziku tu wg/ gustu
250g białego, chudego sera
2 łyżki odtłuszczonego kakao
Laska wanili do smaku / Ulubiony aromat np: rum, wanilia
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Połączyć ze sobą następujące składniki: 2 jajka, ser biały, serek homogenizowany, aromat i część słodzika.
Następnie wszystko wymieszać tworząc gładką masę i odłożyć do lodówki.

Do drugiej masy lekko ubić jajka wraz ze słodzikiem i powoli dodawać jogurt, maizenę, kakao, proszek do pieczenia .
Wszystkie składniki dokładnie ubić na gładka masę.

Następnie ciemną masę wylać na blachę (najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia). Na masę ciemna wykładamy łyżką ser który tworzy Nam "krowie łatki " ( patrz fotografia na górze).
Pieczemy ciasto w piekarniku okuło 30 -40 min w temperaturze około 160 -170 stopni. (fotografia na dole)

A tak wygląda po upieczeniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation