Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

wiŚniowy sernik na zimno

spód:
125g herbatników pełnoziarnistych
75g miękkiego masła

masa serowa:
300g serka twarożkowego (np. philadelfia)
60g cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
sok z połowy cytryny
250ml śmietany kremówki

słoik (ok.300g) konfitury z wiśni (nie dżem!)

herbatniki rozkrusz z masłem w malakserze na piaskową masę. wyłóż nimi dno tortownicy. lekko ugnieć.

ser, cukier, wanilię i sok z cytryny wymieszaj na jednolitą masę. w osobnym naczyniu lekko ubij śmietanę. połącz z masą serową. rozprowadź równomiernie na spodzie herbatnikowym. wstaw na 3 godziny do lodówki. przed podaniem rozłóż równomiernie po wierzchu konfiturę wiśniową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation