Kuchnia

MAKARONY

Pesto szpinakowe

Składniki:
farfalle 500 g
seler naciowy 4 gałązki
por 1/2 sztuki
zielone oliwki 1/2 szklanki
bazylia 1 pęczek
szpinak 150 g
feta 50 g
suszone pomidory w zalewie 8 sztuk

Sposób przygotowania:
KROK 1:

Bazylię i szpinak dokładnie myjemy, dodajemy 5 suszonych pomidorów razem z zalewą i fetę. Wszystko razem miksujemy blenderem, lub rozdrabniaczem na gładką, jednolitą masę.
KROK 2:

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni na odrobinie oliwy (może być ta z pomidorów) podsmażamy pokrojonego w plasterki pora z pokrojonym w plasterki selerem.
KROK 3:

Dorzucamy makaron, oliwki pokrojone w plasterki i resztę suszonych pomidorów pokrojonych w kosteczkę. Mieszamy i dodajemy szpinakowe pesto. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, można też dodać odrobinę soli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation