Kuchnia

Kuchnia

Wegan Nerd - Kuchnia roślinna : Sałatka z rukoli, smażonych pieczarek i z malinami.Na jedną porcję:




2 pieczarki
sól
pieprz ziołowy
garść świeżej rukoli
parę malin
około jednej łyżeczki soku z cytryny
olej do smażenia
olej lniany











♥ Pieczarki umyj dokładnie. Czasami nie trzeba ich obierać , a wystarczy dobrze umyć.

♥ Pokrój na ładne kawałki grubość 3-5mm

♥ Rozgrzej patelnie z olejem. Połóż kawałki pieczarek, ale nie jeden na drugim tylko koło siebie.

♥ Pieczarki posól szczyptą i dopraw pieprzem ziołowym.

♥ Smaż około 2 minut z każdej strony, na małym ogniu, by grzyby się zarumieniły, ale nie spaliły. Odłóż pieczarki na ręcznik papierowy, by zredukować olej.

♥ Rukolę umyj wcześniej i osusz.

♥ Rozłóż sałatę na talerzu i skrop ją cytryną.

♥ Przełóż na rukolę kawałki pieczarek.

♥ Udekoruj paroma ładnymi malinami.

♥ Skrop całość paroma kroplami oleju lnianego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation