Kuchnia

Sekrety dobrej gospodyni...

Kuchenne triki: jak przygotować mięso?
Wołowiny nie soli się przed gotowaniem lub smażeniem, bo zrobi się twarda. Robi się to pod koniec przygotowywania mięsa. (avroml)

Wołowina kruszeje, jeśli zamarynujemy ją w czymś kwaśnym lub w trakcie gotowania dodamy ocet, sok z cytryny lub wino. (avroml)

Nie należy solić surowej wątróbki czy innych podrobów (serc, żołądków), lepiej zrobić to na koniec duszenia. (default)

Mięso dobrze jest parę godzin przed pieczeniem czy duszeniem zamarynować. Do marynaty dodajemy ulubione przyprawy, sól, sok z cytryny i olej lub oliwę. Zostawiamy na noc w lodówce. (andrea1991)

Smażoną wątróbkę solimy dopiero na talerzu (greta118)

Panierka (jajko+bułka tarta) nie odpada z mięsa/ryby, jeśli mięso przed zamoczeniem w jajku osuszymy ręcznikiem papierowym. (greta118)
ugotuj.to
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation