Kuchnia

Sekrety dobrej gospodyni...

Szef kuchni Andrew Carmellini wie, jak wydobyć z makaronu to, co najlepsze. Według niego odcedzanie makaronu na durszlaku i wylewanie wody do zlewu to głupota. Woda po gotowaniu makaronu może być bowiem wykorzystana, by jeszcze poprawić jego smak. Niemądre jest też opłukiwanie makaronu wodą, ponieważ tracimy wtedy część z jego aromatu. Trzecim powszechnym błędem jest dodanie sosu dopiero, gdy makaron jest już na talerzu. W ten sposób makaron sklei się i straci jeszcze więcej smaku. Co zatem robić? Wyłów makaron i wrzuć do sosu. Podsmaż razem i pozwól, by wszystko dusiło się razem przez minutę, w ten sposób makaron nasiąknie smakiem sosu. Następnie weź chochlę i nalej trochę wody po makaronie do garnka z sosem, by nadać makaronowi jeszcze lepszego smaku. Na koniec, dodaj trochę masła… …oliwy z oliwek… …i startego sera. Teraz Twój makaron będzie kremowy i pyszny. Dodaj dowolne przyprawy i podawaj! Właśnie przygotowałeś makaron w prawdziwym włoskim stylu! Pełny instruktaż znajdziesz tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=HBpbWhfsBxw
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation