Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

KFC – Sałatka Coleslaw



Składniki:

8 filizanek białej kapusty startej na grubej tarce jarzynowej

1/4 filiżanki drobnostartej marchewki

2 małe cebule drobno posiekane

1/3 filizankki cukru pudru (może być nieco mniej)

1/2 łyżeczki (do herbaty) soli

1/8 łyżeczki (do herbaty) pieprzu

1/4 filiżanki mleka (lub nieco mniej, jeśli majonez nie jest bardzo gęsty)

1/2 filiżanki majonezu (dobrze żeby był gęsty, np. Dekoracyjny)

1 1/2 łyźki (do zupy) białego octu winnego

2 1/2 łyżki (do zupy) soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

Startą kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski, dodać posiekaną cebulę. Cukier wymieszać z solą, pieprzem, mlekiem, majonezem, octem, sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polać warzywa i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation