Kuchnia

przetwory

KECZUP Z DYNI - rewelacja

> 3kg dyni
> 1kg papryki czerwonej
> 1kg cebuli
>
> Dynię pokroić w kostkę i dodać 2 łyżki soli - odstawić na 2 godziny
> i ugotować
>
> Papryka+cebula - pokroić w kostkę i odstawić na 2 godziny, ugotować i
> dodać 2 łyżki soli.
> Ugotowaną dynię, paprykę i cebulę zmiksować i dodać zalewę.
>
> Zalewa:
> 800g koncentratu pomidorowego (4 słoiczki po 200g)
> 1,5 szkl octu
> 1 kg cukru
> 2 łyżki przyprawy do spagetti
> 2 łyżki oregano
> 2 łyżki bazylii
> po 1 łyżce: słodkiej i ostrej papryki oraz carry
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation