Kuchnia

KEBAB

Sałatka a’la kebab

składniki:
pierś z kurczaka - 5 sztuk
Fix Knorr Soczysty kurczak z patelni w naturalnej przyprawie z czosnkiem - 1 opakowanie
sałata lodowa - 1 sztuka
tortilla - 5 sztuk
majonez - 3 łyżki
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
jogurt - 3 łyżki
papryka czerwona - 1 sztuka
ogórek konserwowy - 2 sztuki
świeża kolendra lub natka pietruszki - 0.5 pęczka
cebula czerwona - 1 sztuka
olej - 3 łyżki
woda - 1 łyżka

1. Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem aby miało grubość nie większą niż 2 cm.
2. Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z olejem, wodą i natrzyj nią mięso. Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.
3. Następnie zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni ok. 10 minut odwracając je co jakiś czas.
4. Liście sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w cienkie paski, kolendrę posiekaj. Przełóż składniki do miski.
5. Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem i jogurtem.
6. Usmażone piersi z kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek. Potnij mięso w paski, połącz z warzywami, sałatą i polej sosem czosnkowym.
7. Całość ułóż na tortilli i zwiń w rożka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation